Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2013

Συνταγές


Πασχαλινά κουλουράκια


Bαθμολογία:
       
259 ψήφοι
Προστέθηκε από Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.
Τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας).
Πασχαλινά κουλουράκια
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Διατροφή
Δυσκολία
Περιέχει
Φτιάχνει
Περίπου 50 κουλουράκια

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.


Διαβάστε περισότερο:Πασχαλινά κουλουράκιαhttp://www.sintagespareas.gr/sintages/pasxalina-koulourakia.html#ixzz2ROboClNd





Περιγραφή

Υπέροχη βελουτέ σουπίτσα για τις χειμωνιάτικες ημέρες!!
Carrot and parsnip soup
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 450 γρ. καρότα
  • 2 μεγάλα parsnips (πάρσνιπς)
  • 1 κ.σ. τριμμένο ginger (τζίντζερ)
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 125 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο κορίανδρο για γαρνίρισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα parsnips (πάρσνιπς) σε κυβάκια.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τα parsnips (πάρσνιπς), σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ζωμό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει περίπου 30-35 λεπτά.
  5. Αφού βράσει η σούπα μας, μεταφέρουμε τη κατσαρόλα μας εκτός ματιού και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε είτε σε μπλέντερ για να τη λιώσουμε είτε τη λιώνουμε με μπλέντερ χειρός. Τη μεταφέρουμε ξανά στη κατσαρόλα μας, προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά!
  7. Γαρνίρουμε με φρέσκο κορίανδρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα parsnips (πάρσνιπς) ανήκουν στην οικογένεια των καρότων και είναι λευκά στην όψη τους. Εδώ στην Αγγλία τα βρίσκεις παντού, δεν γνωρίζω όμως αν υπάρχουν και στην Ελλάδα. Εάν δεν βρίσκετε πάρσνιπς μπορείτε να τα παραλείψετε και να βάλετε περισσότερα καρότα στη θέση τους ή θα μπορούσατε να προσθέσετε και πατατούλα. Η συνταγή είναι από το βιβλίο 'Grandma's Best Recipes'.


Διαβάστε περισότερο: Carrot and parsnip soup http://www.sintagespareas.gr/sintages/carrot-and-parsnip-soup.html#ixzz2ROcGkBtc





Περιγραφή

Πανεύκολα αλμυρά χορτοκεκάκια, για όλες τις ώρες. Ιδανικά για πάρτυ.
Σεσκουλοπιτάκια σε φορμάκια
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Χυλός
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αβγά
  • 1 φακ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. αλάτι

Γέμιση
  • 1 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1 φλ. κασσέρι τριμμένο (ότι έχουμε)
  • 3 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 3-4 φλ. σέσκουλα ψιλοκομμένα (1 μάτσο)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Ειδικές περιστάσεις
Φτιάχνει
20-24 κομμάτια

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, το γάλα, το σπορέλαιο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και το μπέικιν. Θα φτιάξουμε έναν αραιό χυλό.
  2. Προσθέτουμε και τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Γεμίζουμε φόρμες για μάφιν ως τη μέση περίπου γιατί φουσκώνουν πολύ.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε και στη φόρμα του κέικ (για 40-45 λεπτά) και να το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κολλάει η φόρμα σας λαδώστε και αλευρώστε την.
Το φλιτζάνι που χρησιμοποιώ είναι 200 ml περίπου.


Διαβάστε περισότερο: Σεσκουλοπιτάκια σε φορμάκια http://www.sintagespareas.gr/sintages/seskoulopitakia-se-formakia.html#ixzz2ROcUugvm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

παρακαλω σχολιαστε